O Nama

O Nama - Kaldera Company

„Kaldera Company" d.o.o. je osnovana 1991. godine privatnim kapitalom gospodina Milenka Čičića koji je u svojstvu vlasnika i jedinog osnivača i od tada uspješno posluje kao proizvodno-uslužno preduzeće u domenu elektroenergetike i telekomunikacionom sektoru, uključujući očuvanje prirodnih resursa i prevenciju zagađenja.

Opredeljenost ka kvalitetu, potpunom zadovoljstvu kupaca i krajnjih korisnika proizvoda i usluga, stalnim razvojem novih i poboljšanjem postojećih proizvoda i generalnim ciljem da po kvalitetu proizvoda i usluga bude među vodećim proizvođačima na prostorima Balkana potvrđuje i činjenica da Kaldera Company posjeduje sertifikate ISO 9001:2008 ,14001:2004 i 3834 (tehologija varenja).Ovakvu opredjeljenost potvrđuje takođe i činjenica da je svjetski renomirani proizvođač, SIEMENS, prepoznao mogućnosti Kaldera Company i stoga potpisao ugovor o licenciranoj proizvodnji za cjelokupni proizvodni asortiman primarnih i sekundarnih srednjenaponskih postrojenja tipa 8DJH, SIMOSEC I NXPLUS u junu 2011. godine. Potpisivanjem ovog ugovora, Kaldera Company postaje TREĆI u svijetu SIEMENSov licencirani proizvođač.Osim toga, Kaldera Company je tokom 2012. godine uspjela da započne i proširi plasman svojih postojećih, ali i novih proizvoda razvijenih specijalno po zahtjevu kupca na područje njemačkog tržišta uglovnom za potrebe automobilske industrije, ali i za proizvodnju savremenih mašini alatki, a već se sprovode aktivnosti za plasman prozvoda i ostalih europskih zemalja kao što su Irska, Švicarska, Švedska, Rusija, itd.

Proizvodni pogon Kaldera Company danas zapošljava oko 130 radnika prosječne starosti 35 godina. Brojan visokoobrazovani kadar je timskim radom doveo do bogatih i inovativnih rješenja prilagođenih zahtjevu kupca koja se mogu svrstati u slijedeći proizvodni program:

 • Modularni elektrorazvodni ormari
 • NN ormari za stubne trafostanice
 • Industrijski ormari
 • Rack ormari
 • Niskonaponskiblokovi isrednjenaponska postrojenja
 • Konzole za niski i srednji napon
 • Rastavljači
 • Distributivne i stubne trafostanice
 • Javna rasvjeta
 • Antenski stubovi i bazne stanice mobilne telefonije
 • Čelično rešetkaste konstrukcije
 • Kablovske regalice i podne kutije
 • Specijalni program razvijen za potrebe i podršku automobilske industrije njemačke, kao što su automatske linije za skladištenje i protok pozicija, sistemi za filtriranje itd.
 • Projektovanje i inžinjering

1Mašinski proizvodni pogon površine 2500m2 koji objedinjuje slijedeće mašine u jednu tehnološku cjelinu:

- CNC mašine za sječe nje lima, pločevine i cijevi plazmom HYPERTERM i OTC;
- CNC mašina za lasersko sječenje lima TRUMPH;
- CNC mašina za lasersko sječenje lima i cijevi PRIMA INDUSTRIE;
- CNC mašina probijanje i prosjecanje L profila FICEP;
- CNC mašina za probijanje, prosjecanje i plastičnu deformaciju lima TRUMPH;
- CNC presa za savijanje TRUMPH
- Poluautmatske mašine za probijanje, savijanje i sječenje bakarnih sabirnica;
- CNC glodalica HURCO;
- NC mašina za kružno savijanje cijevi;
- CNC robot za varenje OTC Almega 9 osa
- NC robot za varenje OTC Almega 6 osa;
- Aparati za varenje CO2 i argon gasom;
- Filteri za odvod gasova kod varenja i mašina za sječenje lima PLYMOVENT;
- Mobilno postrojenje za pjeskarenje;
- Automatizovana komora za odmašćivanje limova ALFATERM;
- Kabine za nanošenje boje u prahu elektrostatskim postupkom GEMA;
- Automatizovana komora za pečenje elektrostatskog nanosa ALFATERM
- Filteri za tzv. "mokro" lakiranje ekološkim bojama na vodenoj bazi;
- Pumpa za nanošenje tečnih namaza pod visokim pritiskom GRACO;
- CNC mašina za nanošenje poliuretanske ekspandirajuće mase radi postizanja stepena zaštite IP65 LIQUID CONTROL;
- Mašine za markiranje, sječenje, stripovanje i krimpovanje kablova SCHLEUNIGER pristižu krajem septembra;
- i svi ostali neophodni uređaji i mašine.

2Radionica za montažu mašinskih i elektro komponenti površine 800m2 opremljena ispitnom stanicom, koja će krajem 2013. godine biti preuređena samo za potrebe testiranja i pakovanja s obzirom da je u procesu izgradnje novi proizvodni pogon za namjenjen za montažu, ukupne površine 3500m², opremljen kranovima nosivosti 20t i 5t. Osim toga, Kaldera Company posjeduje i dva natkrivena skladišna prostora površina po 800m2 za skladištenje sirovina, elektrokomponenti i gotovih proizvoda. Skladištenje poluproizvoda vrši se u samim proizvodnim pogonima, pri čemu je proces proizvodnje tako organizovan da se poluproizvodi kratko zadržavaju između pojedinih proizvodnih procesa.

U svom opredjeljenju za konstantno poboljšanje procesa kreiranja modernih proizvoda, Kaldera Company koristi licencirani EPLAN softver kako bi osigurala konzistentnost projektnih podataka kroz sve oblasti i faze projekta i omogućava nesmetanu integraciju inžinjeringa u cjelokupan proizvodni proces.

Za projektovanje i dizajn inžinjerski tim koristi 3D modeliranje u Solid Edge-u i Solid-Worksu, čime se izbjegava pojava greški pri izradi i montaži, tako da je revolucija tehnologije dovela do razvoja i pojave nove generacije raznovrsnog i savremenog proizvodnog programa . Pored svih svojih postojećih mogućnosti i kapaciteta Kaldera Company i dalje teži stalnom napretku i stručnom usavršavanju, ne samo tehnologija i kapaciteta, nego i samih ljudskih resursa, s obzirom da najveću vrijednost koju Kaldera Company čini tako jedinstvenom su njeni ljudi.

Zadnje objavljeni proizvodi