O Nama

O nama

„Kaldera Company" d.o.o. je osnovana 1991. godine privatnim kapitalom gospodina Milenka Čičića koji je u svojstvu vlasnika i jedinog osnivača i od tada uspješno posluje kao proizvodno-uslužno preduzeće u sektorima elektroenergetike i telekomunikacija, uključujući očuvanje prirodnih resursa i prevenciju zagađenja.

Opredeljenost ka kvalitetu, potpunom zadovoljstvu kupaca i krajnjih korisnika proizvoda i usluga, stalnim razvojem novih tehnologija i poboljšanjem postojećih proizvoda te generalnim ciljem da po kvalitetu proizvoda i usluga bude među vodećim proizvođačima na prostorima Balkana potvrđuje i činjenica da Kaldera Company posjeduje sertifikate ISO 9001:2008,14001:2004 i 3834 (tehologija varenja). Ovakvu opredjeljenost potvrđuje takođe i činjenica da je svjetski renomirani proizvođač, SIEMENS, prepoznao mogućnosti Kaldera Company i stoga potpisao ugovor o licenciranoj proizvodnji za cjelokupni proizvodni asortiman primarnih i sekundarnih srednjenaponskih postrojenja tipa 8DJH, SIMOSEC I NXPLUS u junu 2011. godine.

Potpisivanjem ovog ugovora, Kaldera Company postaje TREĆI u svijetu SIEMENSov licencirani proizvođač. Pored saradnje sa Siemensom Kaldera se može pohvaliti uspješnom saradnjom sa kompanijom ABB sa kojom je realizovali niz velikih zajedničkih projekata. Osim toga, Kaldera Company je tokom 2012. godine uspjela da započne i proširi plasman svojih postojećih, ali i novih proizvoda razvijenih specijalno po zahtjevu kupca na područje njemačkog tržišta uglovnom za potrebe automobilske industrije, ali i za proizvodnju savremenih mašina alatki, a već se sprovode aktivnosti za plasman prozvoda na ostale zemlje Evrope I Rusija.

Kaldera Company danas zapošljava oko 130 radnika prosječne starosti 35 godina. Brojan visokoobrazovani kadar je timskim radom doveo do bogatih i inovativnih rješenja prilagođenih zahtjevu kupca. Slobodno možemo reći da danas mali broj preduzeća može ponuditi toliko kvalitetnih rješenja na jednom mjestu s obzirom da je proizvodni pogon opremljen najsavremenijom CNC tehnologijom. U svom opredjeljenju za konstantno poboljšanje procesa kreiranja modernih proizvoda, Kaldera Company koristi licencirani softver EPLAN kako bi osigurala konzistentnost projektnih podataka kroz sve oblasti i faze projekta i omogućava nesmetanu integraciju inžinjeringa u cjelokupan proizvodni proces.

Za projektovanje i dizajn inžinjerski tim koristi 3D modeliranje u Solid Edge-u i Solid-Worksu, čime se izbjegava pojava grešaka pri izradi i montaži, tako da je revolucija tehnologije dovela do razvoja raznovrsnog i savremenog proizvodnog programa.